Närproducerad mat i Hälsingland står i fokus. Foto Magnus Hansson SR Gävleborg
Bollnäs

Hälsingland vill satsa på närproducerad mat

Det satsas mycket på att lyfta fram den närproducerade maten i Hälsingland just nu. I slutet av september kommer några av Sveriges främsta matentreprenörer till Bollnäs för att inspirera matintresserade under två dagar.

Syftet är bland annat att synliggöra de små lokala producenterna och att  få fler att vilja satsa på Hälsinglands matkultur.

Arrangör är Smaklust Gävleborg, Bollnäs och Söderhamns kommun och Länsstyrelsen.

 – Det finns för mycket av global mat som är torftig, säger Nina Östman som är projektledare för matseminariet i Bollnäs och som nu bland annat vill ha en bättre krogkultur i Hälsingland.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".