Söderhamn

Pojkar rånade hälsobutik

Det var två pojkar, 13 och 14 år gamla, som på tisdagskvällen rånade Hälsokraftbutiken i Söderhamn strax före stängning. De kunde gripas senare på kvällen och finns nu hos de sociala myndigheterna.

Carin Amundsson som äger butiken hade precis lämnat sin kollega ensam i butiken när rånarna slog till.

– Hon trodde att det var ett skämt, men sedan tog han fram en kniv och sa att det var ett rån och att hon skulle lägga pengarna i påsen, och då förstod hon att det var allvar, säger Carin Amundsson.

Lätt identifiering
Pojkarna kunde gripas odramatiskt och eftersom de satt länge utanför butiken före rånet var det inga svårigheter att identifiera dem.

Butiksägaren Carin Amundsson har i sin roll som kommunpolitiker fått motta ett antal hot i form av vykortshälsningar, men hon aldrig upplevt något liknande.

Vill träffa pojkarna
Nu är hon mest bekymrad för sin kollega som fick uppleva det kanske värsta som kan drabba en anställd. Samtidigt är hon ledsen över att det handlar om barn, och hon vill gärna träffa pojkarna igen.

– Jag önskar väldigt mycket att pojkarna får komma in i butiken och be om ursäkt för att det ska kännas ordentligt på ett värdigt sätt, säger Carin Amundsson.

Är du beredd att förlåta dem?

– Ja det är jag.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se