södra hälsingland

Mordmisstänkt är från Hälsingland

Uppdaterad 14:05
Den 34-årige man som misstänks för mord alternativt människorov på sin sambo i Falun är född och uppvuxen i södra hälsingland. Han har också studerat på högskolan i Gävle.

Efter att själv ha varit spårlöst försvunnen i flera dagar dök 34-åringen upp, brännskadad och förvirrad, vid riksväg 80 mellan Falun och Rättvik i fredags.

Enligt lokala medier ska mannen berättat att han hade hittat sin fästmös kropp i skogen. Och senare fann polisen en död kropp i området.

34-åringen fick i går eftermiddag lämna Falu lasarett. Mannen har vid de förhör som hållits förnekat brott. Kroppen av det som förmodas vara den försvunna falukvinnan är ännu ej identifierad.

Inga nya förhör har hållits under helgen med den 34-årige man från Falun som anhållits misstänkt för mord på sin sambo.

Däremot fortsätter de tekniska undersökningarna på platsen mellan Falun och Rättvik där kroppen hittades i fredags. Dessutom har mannen och kvinnans bilar tagits i beslag av polisen för undersökningar.

Kroppen som hittades är förd till rättsmedicinska i Uppsala för obduktion. De anhöriga till den 32-åriga kvinnan är underättade om fyndet av kroppen, även om en formell identifiering inte är gjort.