bollnäs

En ny stadsdel presenterades

Det gamla SJ-området i Bollnäs ska bli till en helt ny stadsdel. Med bland annat en multiarena och Sveriges största skateboardområde. Även andra extremsporter ska få fotfäste i Bollnäs. Och världens snart största sport så kallad e-sport, dataspel, ska finnas på plats. Det är en del i Bollnäs Arena AB affärsplan som presenterades i dag.

- Vi kommer att bygga på fyra hörnstenar där vi kommer att använda alla förnyelsebara energislag: sol, vind, vatten och bioenergi. Och även återvinning av den energi som produceras när vi producerar is. Och genom att producera energi på det sättet skapas det ett överskott av energi som kommer att kunna försörja hela området, säger Anders Gustafson, ordförande i Bollnäs Arena AB.

Det var riktigt stora planer som Bollnäs Arena AB presenterade i dag.

Det gamla SJ-området ska förvandas till en helt ny stadsdel. Där en multiarena där det kommer kunna spelas bandy står i centrum. Bara arenan beräknas kosta 185 miljoner kronor att bygga och när den står klar ska den kunna ta emot 5000 sittande åskådare.

Arenabolaget beräknar fortfarande att bygget av själva arenan ska kunna börja byggas redan i januari nästa år. Men i dag ville inte Anders Gustafson berätta vilka som ska bekosta byggandet.

- Det finns finansiärer och just nu håller vi på att göra en plan hur allting ska gå till och så fort vi har skrivit avtal kommer vi att informera om det, säger han.

Är det en eller flera aktörer?

- Det är flera aktörer, avslutar Anders Gustafson.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se