Sven Lindström, Peter Yacob, Semeia Mekaeel Fatohy (Arkivbild) Foto: Staffan Mälstam SR Gävleborg
Arbrå

Irakisk kvinna avvisas till Polen?

En irakisk kvinna i Arbrå riskerar att avvisas till Polen. För ett par veckor sedan fick kvinnans make som är svårt sjuk beskedet att han får stanna i Sverige och söka asyl. Ett besked som paret var övertygade om att det även gällde kvinnan, vilket visade sig att det inte gjorde.

- Jag känner sig sorgsen och besviken för deras del, men också besviken och upprörd när det gäller svensk migrationshantering, säger Sven Lindström, ordförande i Forsbro församling i Arbrå, som har engagerat sig i deras fall.

- Det här känns väldigt ovärdigt och omänskligt, så att vi gör allt vi kan för att uppbåda engagemang för att påverka Migrationsverket att göra en omprövning till inom de här 14 dagarna och ta hänsyn till den förändring som det har inneburit att han ändå har fått möjlighet att söka asyl i vårt land, att hon rimligen borde få vara vid hans sida och också få möjlighet att söka asyl här, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".