CH-branden 2005. Foto: SR Gävleborg
gävle

Framsteg i CH-utredningen

Polisen har gjort stora framsteg i utredning av den så kallade CH-branden i Gävle i maj 2005. Bara de senaste dagarna har två personer anhållits misstänks för att ligga bakom hotellbranden, och en annan man sitter sedan tidigare häktad.

I tisdags grep polisen en 30-årig man i Stockholmsområdet, som vid tiden för CH-branden bodde i Gävle och drev en konkurrerande nattklubb. Och polisen fick tidigt in tips om att 30-åringen kunde vara inblandad i branden.

– Han har funnits med i utredningsmaterialet en längre tid, säger spaningsledaren Torbjörn Säfström.

I måndags greps en 46-årig man i Uppsala som är välkänd av polisen. Han har dömts till flera fängelsestraff för bland annat narkotikabrott. 46-åringen och 30-åringen är nu misstänkta för anstiftan till grov mordbrand.

Polisen misstänker att de båda männen har gett en 29-årig man, även han från Uppsala, i uppdrag att tända på nattklubben CH. 29-åringen sitter sedan i mitten av augusti häktad för grov mordbrand.

Polisen vill inte gå in på några detaljer om vad som binder de tre personerna till CH-branden men det står enligt polisen klart att det finns kopplingar mellan männen.

– De känner varandra, säger Torbjörn Säfström.

Staffan Mälstam
staffan.malstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".