Johanna Saari från Järvsö är en av eleverna som deltar i Kents nya musikvideo. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
Bollnäs

Kent-videon under produktion

Just nu pågår inspelningen av rockbandet Kents nya musikvido till låten Töntarna i Bollnäs. I huvudrollerna finns elever från estetprogramet på särskolegymnasiet i kommunen.

På en enorm bildskärm projiceras olika religiösa symboler som symboliserar skydd mot det onda ögat. Framför den står två personer iklädda mörka kostymer och höga hattar. Den ene trummar taktfast med en trumpinne på en döskalle. Den andre mimar till Kents låt Töntarna.

Bakom paret längst fram kommer det in personer från både höger och vänster, även de mörkklädda och med enorma glasögon på sig och de rör sig robotliknade taktfast till musiken.

Roligt men jobbigt
Eleverna Viktoria Söderström från Gävle och Johanna Saari från Järvsö gillar båda att göra en musikvideo trots att det är jobbigt.

– Det går jättebra fast det är jobbigt och stressigt ibland. Det är mycket tagningar och det är lätt att bli trött och sur.

Får visa vad de kan
Både Viktoria Söderström och Johanna Saari tycker också att det är viktigt att visa vad de kan.

– Att få vara med, och sen visa att man klarar av något. Man kommer bli chockad att vi lyckats med allt det här.

Malin Sahlin jobb, lärare på särskolan, tycker att Kents låt passar bra till eleverna.

– Den visar en upprättelse, att vi inom särskolan kan. Att vi är lika bra som andra. Det är många fördomar som suddas bort.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".