850 nya barnomsogsplatser.

Från och med årsskiftet träder den omdiskuterade maxtaxan in på dagis. Vilket innebär att man betalar en avgift oavsett hur mycket tid man utnyttjar. Dessutom kommer föräldralediga få rätt till barnomsorg efter den 1 januari 2002. Detta tillsammans med den reform som genomfördes redan i juli i år - som innebär att arbetssökande också har rätt till barnomsorg - har gjort att efterfrågan på barnomsorg har ökat i kommunerna.
Bara i Gävle kommun räknar man med att utöka antalet platser med 700 (!) dom närmaste två åren. Men även i andra kommuner räknar man med en ökad efterfrågan. Sammanlagt rör det sig om cirka 850 platser. Men hur detta ska finansieras är inte riktigt klart ännu, i alla fall inte i Hudiksvalls kommun. Men Ulrika Wenn som är kommundelschef och ansvarig för barnomsorgen säger till Radio Gävleborg att hon tycker det borde gå få loss dom två miljoner kronor som det rör sig om. Dessutom finns det lite extra pengar avsatt just för den här reformen, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista