Sune Nordh, förundersökningsledare på polisen i Söderhamn. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
Söderhamn

Polisen jagar 33-åring efter mordet

Den 33-årige man i Söderhamn som misstänks ha knivmördat en 27-åring är fortfarande på fri fot och han är anhållen i sin frånvaro. Det var i går som den 27-årige mannen hittades död i sin lägenhet och han hade troligtvis knivmördats under natten. De båda männen kände varandra sedan tidigare.

Den huvudmisstänkte har tidigare bott i Söderhamn, men bor nu på annat håll i landet. Polisen misstänker att fler personer kan vara inblandade. Noterbart är också att mordvapnet inte har kunnat hittas.

När det gäller den 20-åring som hittades livlös i Stugsund under söndagen så misstänker inte polisen längre något brott.

Ett 20-tal vänner till den döde 27-åringens vänner sitter samlade i en klubblokal där man fått stöd av varandra och några representanter från kommunen. Ingen kan förstå hur det kunde sluta så illa, eftersom de känner männen som bra kompisar.

– Jag har förlorat en bra kompis som var som en bror, säger Tumy Faraej om den mördade 27-åringen, han kände också den huvudmisstänkte bra.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".