1 av 2
Christina Forsberg, länspolismästare i Gävleborg, inviger nya polisstationen i Bergsjö tillsammans med närpoliserna Ove Lindberg, Stefan Trönnhagen och närpolischefen Jan-Inge Bexell i Hudiksvall. Foto: Hasse Persson SR Gävleborg
2 av 2
Foto: Hasse Persson SR Gävleborg
Bergsjö

Invigning av nya polisstationen

I dag invigdes den nya polisstationen i Bergsjö. Det innebär att polisen flyttar in i kommunhuset med arbetsrum och gemensam reception.

Hur mycket polis blir då Lisbeth Stenström som finns i kommunens reception?
– Enligt Maud Flink som vi haft kontakt med blir det två timmar i veckan. Vi kommer mestadels att dela ut blanketter.

Ni kommer inte att skicka ut några patruller?
– Nej, det gör vi inte.

Samma polislösningar invigs i Edsbyn på torsdag och i Hofors på fredag. Fyra poliser har blivit två och det ska bli bättre så, lovar länspolismästare Christina Forsberg.

"Måste utvecklas"
– Den polisiära verksamheten måste utvecklas. Vi får bättre möjlighet att ge service. Vi kommer att ha öppet fem dagar i veckan istället för två dagar som tidigare, dessutom har vi två områdespoliser som ska jobba aktivt för att åstadkomma brottsförebyggande effekter.

Rådet har ändrat sig
När idén kom för snart ett år sedan var kommunledningen med kommunalrådet Stig Eng i spetsen skeptiska och protesterande. Nu är han nöjd.

– Jag tror det blir en bra lösning.

Hasse Persson
Hasse.Persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".