1 av 2
En blombukett ligger utanför den mördade 27-åringens lägenhet. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
2 av 2
Gunborg Jonsson
Söderhamn

Mordmisstänkt 33-åring förhörs

Nu under eftermiddagen hålls det första förhöret med den 33-åring som greps utanför Karlskrona i måndags kväll misstänkt för knivmordet på en 27-årig man i Söderhamn. 33-åringen har transporterats till Sandviken där han kommer att höras.

– 33-åringen är på väg upp till Sandviken där han kommer att bli kvar och sedan blir det häktning under veckan, säger Sune Nordh på Söderhamnspolisen.

Mitt i bedrövelsen är grannarna till lägenheten där mordet inträffade ändå lättade över att 33-åringen gripits.

– Det är skönt att man vet att han är tagen så att det blir någon ordning för nu är jag lugn, säger 99-åriga grannen Gunborg Jonsson.

Polisen vill inte säga något om den misstänkte 33-åringen gjort några erkännanden eller om det finns några konkreta bevis. Däremot bekräftar man att det ännu inte hittats något mordvapen.

Klart är också att förhör sker med 33-åringen under eftermiddagen så fort han kommer på plats till Sandviken där åklagare Christer Sammens nu leder förundersökningen.

I går gjordes också en rättsmedicinsk undersökning av offret och i dag fortsätter polisens tekniker på plats i Söderhamn att undersöka lägenheten efter nya bevis som kan skickas till laboratoriet för undersökning.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".