Solen skiner över Görnasson Arena. Foto: Anna Molin SR Gävleborg
Sandviken

Premiär för World Cup inomhus

I dag drar årets World Cup i bandy i gång och för första gången spelas cupen inomhus i Göransson Arena i Sandviken. Det är också första gången sen cupen startade som den arrangeras utanför Ljusdal.  Men under fyra dagar väntas nu stor bandyfest i Sandviken när 16 lag gör upp om titeln världens bästa bandylag.

Det är en spänd förväntan som ligger i luften på det nya arenaområdet i Sandviken. De senaste dagarna har minsta lilla vrå på Göransson Arena synats för att allting ska klaffa under bandy-världscupen.

Ismaskinerna jobbar för högtryck inne på arenan. Isen hinner spolas åtskilliga gånger under de 32 matcher som ska spelas.

Uppemot 200 volontärer kommer att jobba på området och Katarina Medveczky som är projektledare för cupen hoppas på stor publik.

– Vi räknar med minst 6 000 besökare under de här dagarna, säger hon.

I 35 år har världscupen spelats utomhus i Ljusdal, men i år och nästa år är det Sandviken med SAIK Bandy som står som arrangör. Maya Olsson som är vd på Göransson Arena ska själv försöka gå på så många matcher hon hinner.

– Jag ska tillbringa så mycket tid som möjligt i arenan och se hur det förlöper och faktiskt försöka hinna njuta, säger hon.

Anna Molin
anna.molin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".