Åklagare Christer Sammens på väg in i rättssalen. Foto: Agneta Sundberg SR Gävleborg
Söderhamn/Hudiksvall

33-åring häktad för Söderhamnsmord

I dag häktades en 33-årig man för mordet på en 27-årig man i Söderhamn. Tingsrätten i Hudiksvall häktade mannen på sannolika skäl misstänkt för mord, alltså den högre misstankegraden.

- Häktningen var väntad. Det är ju ett allvarligt brott. Han har medgivit att han var på platsen, och han har medgivit att han var inblandad i ett handgemäng som har lett till den här mannens död. Hans invändning är ju då att han har befunnit sig i en nödvärnssituation, säger 33-åringens försvarsadvokat K-G Myhrberg.

Hur ställer ni er till anklagelserna att det handlar om ett mord?

- Han bestrider att han har gjort sig skyldig till mord och han gör gällande att hans agerande ska vara straff-fritt eftersom han agerade i nörvärn, säger försvarsadvokaten.

Det var i söndags eftermiddag som en 27-årig man hittades död i sin lägenhet i Söderhamn. Den nu häktade 33-åringen medger att han varit på platsen och att männen hamnat i bråk med varandra och att 27-åringen då dödats i nödvärn.

Men åklagare Christer Sammens är dock tveksam till de uppgifterna.

- Enligt min uppfattning anser jag nog att det finns väldigt lite som talar för den uppfattningen, men det här återstår ju att utreda, säger han.

Hur viktigt är det att hitta mordvapnet?

- Det är alltid bra att ha ett mordvapen, men i detta fall är det inte på något sätt centralt eller avgörande, säger Christer Sammens.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".