Julia Eriksson och Linnea Larsson i Team Hälsingland. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
bandy

World Cup - även för damerna

Det är inte bara i Sandviken som det spelas World Cup i helgen. I Edsbyn ska det avgöras vilket damklubblag som är bäst i världen. Länshoppet står till det nybildade laget Team Hälsingland.

- Jag känner mig väldigt pirrig, men det ska bli kul att vara med, säger Julia Eriksson. - Ja, fjärilar i magen! Det ska bli riktigt kul faktiskt och hoppas att det går riktigt bra, säger Linnea Larsson.

Har bara tränat två gånger
Den fjärde oktober i år bildades Team Hälsingland som är ett samarbete mellan elitklubbarna Edsbyn, Bollnäs, Broberg och Ljusdal. Laget har än så länge bara hunnit tränat två gånger tillsammans.

Därför är målsättningen här under Women World Cup inte så hög, berättar Julia Eriksson och Linnea Larsson:

- Vi kommer att ta det som träningsmatcher. - Ja, det handlar om att få ihop laget, och framförallt att ha kul tillsammans.

Tolv lag gör upp om titeln
Tolv lag - tre från Finland, ett från Ryssland och åtta från Sverige - är med under helgens cup i Edsbyn som avgörs med en final på söndag. Bland favoriterna hittar vi de regerande svenska mästarinnorna AIK och det ryska laget Record Irkutsk.

Team Hälsingland hoppas på det bästa:

- Ja, vi hoppas att vi hamnar på en bra plats.

Vad är en bra plats?

- Ja, så högt som möjligt. - Det är svårt att säga för vi har bara sett de här lagen på tv än så länge. Det blir tufft, men vi hoppas på det bästa!

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".