Foto: Fredrik Persson/Scanpix
Söderhamn

Häktning i cigaretthärvan

Polisarbetet med den liga som nu är misstänkt för cigarettstöld i stor skala går vidare. I dag häktades en av de misstänkta på sannolika skäl misstänkt för försök till grov stöld. Samtidigt har fyra personer släpps – men de är fortfarande misstänkta.

Kent Nylander blev ögonvittne i fredags när polisen gjorde tillslaget med dragna automatvapen vid en lagerlokal i Söderhamn:

– Det kom stora jeepar med rejäla däck insvängande med bra fart utanför kontoret. Och ur hoppade en piketstyrka med k-pistar och rånarluva.

Stor polisinsats
Det var en stor polisinsats mot en lagerlokal på Flygstaden i Söderhamn i fredags. Polisen trodde sig ha kommit en stor sprit- och cigarett-smugglingsliga på spåren. Men under helgen så har polisens utredning visat att det snarare handlar om stöld.

Att det handlar om väldigt stora mängder av cigaretter är klart – men det kan också handla om annat, säger Anders Samuelsson som är förundersökningsledaren på Gävlepolisen.

– Det vet vi inte, det är så pass omfattande så vi har inte hunnit kontrollera beslaget.

En person häktad

Idag häktades en person misstänkt för försök till grov stöld. Men fyra personer har släppts, de är dock fortfarande misstänkta.

Kent Nylander som blev ögonvittne trodde först att tillslaget mot den misstänkta cigarettligan i fredags var en polisövning.

– Jag tog kaffekoppen och gick och tittade vad de gjorde. Då skrek de åt mig att jag skulle ställa mig mot containern med händerna på ett visst vis, då började det gå upp för mig att det inte var någon övning.

Martin Hult
martin.hult@sr.se

Lotta Persson
lotta.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".