Yvonne Oskarsson, ordförande i Ljusdals bandyklubb med U20-laget, som möter Bollnäs i helgen. Foto: Hasse Persson SR Gävleborg
Ljusdal

Bandyduell ersätter världscupfest

I helgen blir det bandydueller i Ljusdal då LBK har bjudit in Bollnäs GIF och man hoppas på publikfest. Men det är inte alla som känner till vad som är på gång.

Mitt i en rondell mitt i Ljusdal har en rondell prytts av den jättelika världscup-bandybollen. Här har kortegerna med barn och deltagare vandrat till idrottsplatsen år efter år.

I Ljusdal har världscupen varit lika stor som julafton, men nu har den knappt märkts i lokala media och ortens eget lag tackade nej till att ställa upp.

"Bästa av situationen"
Men istället för att deppa samman vill Ljusdals BK göra det bästa av situationen för att skapa en folkfest, om än i mindre format. Den här helgen sker den stora upptakten, men bara med två duellanter -- Bollnäs mot Ljusd

 Yvonne Oskarsson ordförande för Ljusdals bandyklubb, är det lite världscupen light?
– Nej, det är ingen light-version av världscupen, vi kallar det bandyduellen, det är något helt annat. Det här ska bli en ny och en till tradition i Ljusdal.

Ungdomar i flera lag, veteraner med pigga oldboys och A-lag möts med början i kväll. Publikmagneten är alltså nattmatchen klockan halv två natten mot söndag, Ljusdal mot Bollnäs, och duellen ska dra folk:

– Jag skulle tippa på att det kommer minst 3 000 personer, säger Yvonne Oskarsson.

Hasse Persson
hasse.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".