Brynäs kryssade för femte gången denna säsong när Linköping kom på besök. Ett rättvist resultat.
Ishockey

Rättvist kryss mellan Brynäs och LHC

I elitserien i ishockey blev det oavgjort 2-2 när Brynäs i går mötte Linköping hemma i Gävle. Matchen började bra för Brynäs med 2-0 efter bara två minuter. Sedan hämtade sig Linköping raskt och lyckades kvittera efter att ha utsatt Brynäs målvakt Jacob Markström för ett formligt bombardemang av skott.

För femte matchen den här säsongen spelade Brynäs oavgjort och är elitseriens krysslag nummer ett. Det blev 2-2 mot Linköping som däremot deltog i sin första. Det får anses som ett rättvist och logiskt slutresultat.

Matchen i Läkrol Arena fick en flygande start. Redan efter drygt fyra minuter hade det tillverkats tre mål. Brynäs flög fram och gjorde 1–0 i ett power play efter två minuter. Publiken hade nätt och jämnt jublat färdigt då Peter Nolander gjorde nästa Brynäsmål bara 22 sekunder senare.

Då tog Linköpings tränare Slavomir Lener time out vilket visade sig vara en klok åtgärd. Två minuter senare var Linköping med i matchen igen då Patrik Zackrisson med en backhand hittade rätt bakom Jacob Markström.

Lugnare 2:a period
I andra perioden planade matchen ut och det var gästerna som hade det mesta och bästa av spelet utan att skapa särskilt många chanser.

Kvitteringen kom i starten på sista perioden då Patrick Zachrissson blev tvåmålsskytt. Linköping hade sedan också ett gyllene läge att avgöra matchen under en lång sekvens i spel fem mot tre. Men Brynäs har ett bra försvar och klarade av den anstormningen.

I förlängningen var det inget av lagen som förmådde att skapa något större tryck. Linköping tog därmed sin blott fjärde bortapoäng.

Radiosportens Eric Lundin
eric.lundin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".