Gävle

Drömmål bakom Brynässeger

Brynäs tog en ny seger hemma i Läkerol Arena i går kväll sen Djurgården slagits tillbaka med 3-1.

En av Brynäs bästa spelare var målvakten Jacob Markström som räddade laget när Djurgården tryckte på hårt i slutet.

– Alla på isen gjorde ett otroligt jobb och gjorde det enkelt för mig. Vi krigar för varandra, alla vet att det är tufft att möta Brynäs.

Snyggast för säsongen
Brynäs 2-1-mål hemma mot Djurgården i numerärt överläge var ett av de snyggare i Gävle denna säsong. Det innebar också första steget mot tre poäng för hemmalaget.

Magnus Kahnberg, som haft förfärligt svårt att göra mål själv, slog en passning från backposition på offensiv blå linje till Ove Molin som i sin tur direkpassade Juuso Hietanen.

Drog direkt
Finländaren drog till direkt och Stefan Ridderwall hade inte en chans att stoppa pucken. Riktigt snyggt, lite gammaldags ryskt klapp-klapp-spel, som gav välförtjänta applåder från de drygt 6 000 på läktarna.

– Passningarna innan pucken kom till mig var riktigt snygga. Jag försökte bara träffa målet och det gick också bra, sade Juuso Hietanen om sitt tredje mål för säsongen.

Pressad i slutet
Djurgården satte full fart i sista perioden och fick också ett gyllene läge att kvittera. I över en minut spelade Djurgården fem mot tre. Trycket mot Jacob Markström var rejält men Markström lyckades freda sitt mål.

Istället för kvittering kunde Stephen Dixon spika hemmasegern i ett av få hemmaanfall i slutperioden, Dixons sjätte mål för säsongen.

Tappar Kudroc
Segern innebar att Brynäs tog poäng för fjärde matchen i rad och passerade Djurgården i tabellen.

På minuskontot får laget räkna in den slovakiske backen Kristian Kudroc som tidigare i höstas skrev ett korttidskontrakt med Brynäs och nu spelar vidare för seriekonkurrenten Frölunda.

TT/SR Gävleborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista