Hudiksvall

Trafikfarligt vägbygge upprör

Det är alldeles för trångt i den nya trafiklösningen som just nu byggs mellan det nya E4-bygget och riksväg 84 väster om Hudiksvall. Det menar många cyklister och yrkesförare som i dag framförde sina åsikter till vägverket.

En av dem som cyklar på vägen varje dag till jobbet är Gunnar Hjelm som på väg till mötet i dag råkade ut för en incident.

– En mindre lastbil tryckte nästan ut mig utanför asfaltkanten, säger han.

Det som byggts här vid den nya E4-sträckningen vid riksväg 84 väster om Hudiksvall är två droppliknande rondeller på vardera sidan om en bro som går över den nya europavägen. Så småningom ska det bli på och avfarten från den nya E4:an här.

För att få ner hastigheten har vägverket medveten byggt trångt. För trångt tycker många som har hört av sig till riksdagsmannen Sven Bergström (C) från Hudiksvall.

– Det här ska ju vara en framtidslösning och då är det inte alls bra att yrkestrafiken och cyklister upplever det som en dålig och trång trafikosäker lösning, säger Sven Bergström.

Håkan Åberg är projektledare inom vägverket och en av dem som var på mötet i dag och fick höra cyklisternas och yrkesförarnas synpunkter på att dropprondellerna är för trånga.

– Jag kan ha förståelse för deras synpunkter för det är ganska trångt för att få ner hastigheterna. Vi ska titta över det här och se om vi kan förbättra det här på något sätt, säger han.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista