Olle Nilsson Sträng och Brotorget. Foto Magnus Hansson SR Gävleborg
Bollnäs

Sjaelsö kvar på Brotorget

Uppgifterna att Sjaelsö nu hoppar av galleriaprojeket i Bollnäs och kräver tillbaka sina fyra miljoner kronor dementeras av kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S).

Turerna kring bygget av en affärsgalleria på Brotorget i Bollnäs går vidare. Företaget Sjaelsö som äger marken har under en tid letat andra aktörer, hittills utan framgång.

– Vi för diskussioner med Sjaelsö för närvarande för att finna en lösning och vi är på god väg att göra det. Vi är inte i hamn än men vi har kommit en bit, säger Olle Nilsson Sträng, kommunalråd i Bollnäs.

Om inte Sjaelsö börjat bygga en affärsgalleria på Brotorget innan nyår återgår marken till Bollnäs kommun direkt efter årsskiftet. Och som det ser ut just nu blir det ingen byggstart innan dess.

Carsten Lönne som är projektutvecklingschef för handeln i Sverige säger att Sjaelsö jobbar på att hitta en lösning och att man för diskussioner med kommunen. En lösning kan exempelvis vara en annan aktör eller ett samarbete, men något mer vill inte Carsten Lönne säga i dag.

Kommunalrådet Olle Nilsson Sträng är dock fortsatt optimistisk och tror att en lösning snart kan presenteras.

– Före jul kommer ett definitivt besked tror jag, säger han.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista