Ovanåker

Fängelse efter rån i lägenhet

Tre män från södra Hälsingland har dömts till fängelse efter att de trängt sig in i en lägenhet hos en man i Alfta och rånat honom i början av september.

Det var den andra september i år som de tre männen, som är 17, 27 och 29 år gamla, trängde sig in i en lägenhet i Alfta. I lägenheten hotar och misshandlar de den man som bor där och tar bland annat hans dator, högtalare och mobiltelefon.

Eftersom att det fanns vittnen i samband med rånet som kunde männen gripas och ställas inför rätta i Hudiksvalls tingsrätt i veckan. Enligt tingsrättens dom ska motivet till rånet varit att driva in en skuld.

17-åringen döms för rån, olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik till sluten ungdomsvård 7 månader. 27-åringen döms för rån, häleri och narkotikabrott till ett års fängelse. Och den 29-årige mannen döms för rån till ett år och sex månaders fängelse.

De tre ska också tillsammans betala ett skadestånd till den man de rånat på drygt 20 000 kronor.

Staffan Mälstam
staffan.malstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista