Sandviken

Ungdomsmottagning tvingas flytta

Det kan bli svårt att hitta till ungdomsmottagningen i Sandviken i framtiden. Den ska nämligen flytta till baksidan av Sjukhuset. En dålig idé tycker fler ungdomar i Sandviken.

– Det kan ju bli så att folk inte har möjlighet att ta sig så där långt, och jag tycker att det är jobbigt. Folk kommer väl inte att få reda på var det ligger heller, säger Baxtiar Gelani Hussien som går i tvåan på Sandvikens gymnasieskola. 

I framtiden får alla elever som går på Sandvikens gymnasieskola betydligt längre till ungdomsmottagningen då den flyttar till lokaler på baksidan av Sandvikens sjukhus i källarplanet. Om ungdomarna kommer att hitta dit återstår att se.

Minskade lokalkostnader
Flytten av ungdomsmottagningen från centrum till Sjukhuset beror på att Landstinget vill spara pengar genom att samla sina verksamheter i färre lokaler.

– På föreningen för Sveriges Ungdomsmottagningar så pratar man om att ungdomsmottagningen bör ha egna, lättillgängliga lokaler som är centralt belägna och som inte kanske ligger i anslutning till annan sjukhusverksamhet, säger Maria Öhagen, som är vårdenhetschef på mottagningen.

"För- och nackdelar"
Det viktigaste med de nya lokalerna är att ungdomarna får en egen entré och att de funkar för verksamheten menar Maria Öhagen. Och hon ser både för- och nackdelar med flytten.

– Det klart att det finns nackdelar med flytten. Sedan kanske det finns positiva saker också med att vara på sjukhuset, lättillgängligt till andra verksamheter eller resurser. Men vi vet ju inte hur det kommer att falla ut, säger hon.

Staffan Mälstam
staffan.malstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista