1 av 2
Ergün Sahindal framför det trasiga järnstaketet. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
2 av 2
Platsen är avspärrad. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
bollnäs

Vansinnesfärd i Bollnäs i natt

Uppdaterad 13:52
En man i 20-årsåldern från Ljusdal greps i natt efter en vansinnesfärd i bil i centrala Bollnäs. Mannen har bland annat kört rakt emot en ordningsvakt utanför en restaurang. Den unge mannen har förhörts under dagen och har släppts fri efter beslut av åklagare. Rubriceringen har ändrats från försök till mord till försök till misshandel alternativt försök till grov misshandel.

Det var strax efter att Sport In Bar i Bollnäs hade stängt vid två-tiden i natt som en man i 20-årsåldern från Ljusdal satte sig i en bil och började  varva motorn och gjorde så kallade "burn-outs" på gatan utanför Videohallen som ligger precis bredvid Sport In Bar.

Rakt mot en ordningsvakt
Mannen körde sedan rakt in i en mur som gav vika innan han fortsatte sin vansinnesfärd mot en ordningsvakt som kom undan. Även ett par anställda på Sport In Bar som var på väg hem var nära att träffas av bilen.

Den här dramatiska bilfärden slutade sedan uppe på uteserveringen vid restaurangen Akropolis, en annan restaurang på samma gata. Detta efter att mannen först mejat ner järnstaketet som omger uteserveringen.

"Många kunde ha dödats"
Ergün Sahindal som driver restaurangen Akropolis i Bollnäs säger så här om nattens händelser:

- Det är förskräckligt det här! Om det hade varit sommar hade folk suttit här på uteserveringen och många kunde ha dödats. Som tur hände ingenting allvarligt men det kunde ha hänt mycket saker. När han gjorde det här så var folk på väg hem från diskoteket här bredvid och någon av dem hade kunnat komma till skada. Det här är fruktansvärt! Man tänker på skräckfilmer när man ser sådant här. 

Hur känner du så här dagen efter?

- Det är lite...man blir rädd för sådant här, säger Ergün Sahindal.

Bilföraren, en man i 20-årsåldern från Ljusdal, var kraftigt alkoholpåverkad och fördes till sjukhus.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".