Tuffa tider för Hudiksvall och investeringar skjuts på framtiden. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
Hudiksvall

Inget nytt badhus i Hudiksvall

Det blir inget nytt badhus på Kattviksområdet i Hudiksvall inom den närmaste framtiden. Orsaken är det dåliga ekonomiska läget och dåligt intresse från byggföretag. Hudiksvalls kommun själv har ingen förutsättning till investeringen på egen hand.

Det ekonomiska läget hårdnar för Hudiksvalls kommun och nu skjuts de flesta investeringar på framtiden.

Nästa år får kommunen ett statsbidrag och visar på ett plusresultat med tio miljoner, men statsbidraget är ett engångsbelopp och därför måste det till besparingar för att få till en buffert för 2011 och 2012 då det ser betydligt tuffare ut.

Ekonomichefen Anders Svedman räknar med ett resultat på minus 6,7 miljoner för 2011 och ett blygsamt plus på 0,3 miljoner 2012. De kommande två åren ska Hudiksvalls kommun därför spara 45 miljoner.

Det innebär att det inte finns något utrymme för satsningar de närmaste tre åren. Bland annat skjuts planerna på ett nytt badhus på Kattsviksområdet i Hudiksvall på framtiden. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår nu att det gamla badhuset istället ska renoveras för åtta miljoner.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".