Simläraren Sanna Salmela är besviken över beslutet att skjuta upp bygget av ett nytt badhus. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
Hudiksvall

Blandade känslor kring badhusnej

Besvikelsen är stor hos många i Hudiksvalls kommun efter gårdagens besked om att Hudiksvalls nya badhus på Kattvikskajen skjuts på framtiden. Men det finns samtidigt en lättnad över att det gamla badet i alla fall rustas upp.

Klart är att badhuset är gammalt och att bassängen är för liten för stadens storlek. Men som situationen utvecklat sig är många glada att politikerna åtminstone fattat beslut om att rusta upp badet här.

Ett tag fanns nämligen tankar på att lägga ned helt och bussa barnen till Iggesund. Men simläraren Sanna Salmela känner sig ändå besviken över att kommunen marknadsför ett badhus så hårt, med arkitekttävling och allt, och sedan väljer att backa.

– Det är väldigt synd. Vi hade såklart velat ha ett nytt för det här är under all kritik, säger Sanna Salmela.

Det nya badet på Kattvikskajen skulle ha kostat uppemot en kvarts miljard kronor och fritidsledaren Birgitta Persson har förståelse för kommunens ändrade planer.

– Man kan inte satsa 220 miljoner när vi inte har de pengarna utan huvudsaken är att barnen får simundervisning, säger Birgitta Persson.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".