Erik Hamrén var nöjd med mycket efter sin tränardebut för fotbollslandslaget. Foto: Marit Hommedal/Scanpix
Cesena

Hamrén nöjd med modet

Debuten som förbundskapten slutade illa resultatmässigt. Italien vann med 1-0. Men visst finns det hopp och framtidstro för Erik Hamréns fotbollslandslag.

– Vi visade mod och utstrålning in i det sista, säger nye förbundskapetenen från Ljusdal

I Erik Hamréns första landskamp, med sjösättningen av det nya 4-2-3-1-systemet, kunde landslaget, efter ett år av mörker och motgångar, fått en rejäl knuff i rätt riktning redan efter mindre än två spelade minuter på Dino Manuzzi-stadion.

Bollen vanns på mitten, Anders Svensson smekte fram den rakt i gapet mellan de italienska mittbackarna Chiellini och Legrottaglie.

I luckan kom Tobias Hysén.

Fri med Marchetti
I ett svep vann han tio meter. Det var tjugo fram till Federico Marchetti. Hur mycket han tänka? Hur mycket hann han inse vad 0-1 direkt hade betytt?

Hur som helst, det blev pannkaka med avslutet som både var för högt och för nära Marchetti.

Nöjd ändå
– Mål ändrar matcher. Hade vi gjort mål där kunde det ha blivit en annan match. Men jag är nöjd med hur vi startade matchen, säger Hamrén och fortsätter.

– Vi tappade bollen lite för enkelt i perioder, det får vi jobba med. Offensivt måste vi ha ett bättre passningsspel, vi hamnade lite i tidsnöd ibland, men på det hela är jag nöjd. Vi måste komma i håg att vi möter ett starkt lag.

TT/SR Gävleborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".