sandviken

Maya Olsson får sparken

Maya Olsson har fått sparken som vd för Göransson Arena i Sandviken. Styrelsen för arenan saknar förtroende för Maya Olsson som vd och hon har därför med omedelbar verkan avsatts från sitt uppdrag. Hennes ledarstil är orsaken till styrelsens beslut.

– Styrelsen saknar förtroende för den tidigare vd:ns ledarskap och då har vi valt att göra den här åtgärden, säger Monica Jacobsson som är vice ordförande för Göransson Arena och kommunalråd i Sandviken.

Vad är problemet i ledarskapet?

– Det är inga detaljer som jag tänker gå in på. Det här är ett smärtsamt beslut för alla. Men såna beslut får man ta ibland. Nu ska vi gå vidare - och det hoppas jag att också Maya ska göra, säger Monica Jacobsson.

Maya Olsson själv tog beskedet om att hon fått sparken hårt.

– Det känns naturligtvis fruktansvärt. Det känns som att ryckas bort från något som man verkligen älskar och brinner för och jobbat och kämpat väldigt länge för, säger Maya Olsson.

Bo Eriksson, som är kultur- och fritidschef i Sandvikens kommun, kommer att vara tillförordnad vd fram till dess att en ny utsetts.

Maya Olsson har 12 månaders uppsägningstid och hon kommer under denna tid arbeta vidare med andra arbetsuppgifter. Därefter får hon ett avgångsvederlag motsvarande 12 månadslöner. Rekrytering av ny vd kommer att inledas omgående, enligt styrelsen.

Martin Hult
martin.hult@sr.se

Linnea Ericsson
linnea.ericsson@sr.se