Ishockeymatcher smälter bort

På grund av den milda vintern tvingas flera ishockeylag, som saknar tillgång till inomhushall att ställa in sina träningar och matcher. Nu hoppas de på att vintern ska ta fart.

– Det är inte så kul att ha uterink när det är dåligt väder. Pucken glider inte, isen smälter och det går inte så bra, säger Max Pålholm som spelar ishockey i Hille/Åbyggeby IK.

Termometern visade åtta grader när vår reporter besökte Brynäsvallen i Gävle. Den senaste tidens väder med många plusgrader och mycket regn är inte det optimala om man vill spela hockey utomhus.

Stefan Utby är ungdomsansvarig för Brynäs IF och han håller med om att den varma hösten har ställt till problem för hockeyungdomar.

– Vi kan hantera upp till sju till åtta plusgrader, om det inte blåser. Men isen blir ju inte den som man normalt är van vid inomhus och kalla vinterdagar. Det blir tungt och snö och det blir mycket snö på isen när man åker upp den tidigt, säger Stefan Utby.

Till följd av den varma och blöta hösten har vissa av dom hockeylag som har sina träningar och matcher utomhus varit tvungna att ställa in i sista minuten.

Och med dagens åtta plus och regnet som hänger i luften vet Stefan Utby ännu inte med säkerhet om kvällens match på Brynäs Vallen kommer att bli av.

– Sista budskapet jag fick från vaktmästaren det är vi skulle köra ikväll, men det beskedet fick jag i går förmiddags också och då blev det inställt. Vi hoppas på att det blir lite vinter snart så vi får vettiga förhållanden, säger Stefan Utby.

Emelie Eriksson
emelie.eriksson@sr.se