Hudiksvall

Satsning på Kattviksområdet kom av sig

Planerna på att utveckla det kustnära Kattviksområdet i Hudiksvall ligger i malpåse. Förra veckan kom beskedet att kommunen skjuter badhusbygget på framtiden eftersom intresset från näringslivet är svagt att satsa i pengar området.

– När vi gick fram med det här förslaget har vi fört diskussioner med de stora byggbolagen och också de som äger bostäder i region. Sedan så kom ju den här krisen, hade det fortsatt tuffat på som det gjorde under några år när det gällde tillväxten i Sverige då hade vi förmodligen redan haft ett badhus i Hudiksvall, säger Daniel Pettersson (V) är kommunalråd i Hudiksvall.

För drygt ett år sen låg planerna för Kattviksområdet här i centrala Hudiksvall bergfasta, med badhuset som själva pärlan i ett helhetskoncept där nya attraktiva bostäder skulle knyta samman stad och vatten än mer.

Vad vi inte visste då var att badhusplanerna hängde på att näringslivet var villigt att investera i övriga delar av området.

Stefan Bäckström (C) är oppositionsråd i Hudiksvall och ger en delvis annorlunda bild av intresset från näringslivet än kommunalrådet Daniel Pettersson.

– Många av byggföretagen visste nog knappt var Hudiksvall låg och norr om Uppsala är intresset väldigt svagt. Marknaden är dålig just nu, säger Stefan Bäckström.

Klart är att den ekonomiska krisen påverkat alla parter. Och kommunpolitikerna drar nu i nödbromsen, och skjuter planerna på framtiden. Något som både den styrande vänstermajoriteten och oppositionen är överens om.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se