Ljusdal/Gävle

Samma rånare vid alla tre rån?

En man som rånade en Coop-butik i Sundsvall i fredags misstänks vara samma person som senare samma dag rånade butiker i först Ljusdal och sedan i Gävle. Bilderna från övervakningskamerorna har flera likheter enligt Stefan Edin förundersökningsledare hos polisen i västernorrland.

- Övervakningsbilderna från åtminstone Ljusdal och Sundsvall där är signalementet likartat. Det kan vara samma person och samma kläder, säger Stefan Edin, förundersökningsledare hos polisen i västernorrland.

Så den mannen skulle kunna ha genomfört tre butiksrån samma dag?

- Ja, det kan det vara för tidsmässigt går det ihop.

Det var förra fredagen som någon rånade en Coopbutik i Sundsvall. Lite senare samma dag rånades Coop Extra i Ljusdal vid halvåtta-tiden på kvällen av en beväpnad maskerad man, och strax före klockan tio samma kväll rånades Hemköp i Gävle av två maskerade män som även dem hotade med handeldvapen.

Tror på samband
Sundsvallspolisen tror alltså på ett samband mellan rånen, och även Gävleborgspolisen tror att det kan vara samma person bakom alla tre rånen. Stefan Löfberg är förundersökningsledare i Gävle:

- Om man lägger ut det här på en tidsaxel så är det fullt möjligt att samma gärningsman/gärningsmän ska kunna ha utfört alla tre rånen.

Men vad tror du - vad det en och samma person?

- Det finns alltså vissa uppslag som jag inte vill gå in i detalj om men som gör att man kan misstänka att det kan röra sig om samma gärningsmän, säger Stefan Löfberg.

Tomas Forsman
tomas.forsman@sr.se

Tomas Groop
tomas.groop@sr.se