Gammelsträng

Hälsingebonden som söker en fru

Bonden Per-Jörgen Östling har blivit TV-kändis i sin jakt efter en fru på bondgården i Gammelsträng mitt emellan Dellensjöarna.

Från början hade 31-årige Per-Jörgen Östling tolv kandidater och i kväll återstår det sista valet i en TV-serie som under nio månader tagit en betydande del av hans liv.

– Allt som allt har det tagit närmare 500 timmar. Det gör ju att det är svårt att hålla fokus på jordbruket emellanåt. Det blev lite sömn i somras men man börjar återhämta sig nu, säger Per-Jörgen.

Per-Jörgen lånade många miljoner för att uppfylla drömmen om att bli en egen stor kobonde. Han kom från Hedesunda och hamnade i Gammelsträng i Norrbo, mitt emellan Dellensjöarna. Han har katt och 68 kor men ingen fru och via en kompis hamnade han plötsligt i april i TV-såpan Bonde söker fru.

Bland annat har deltagandet i programmet inneburit att han haft tio man TV-team i hasorna nästa dygnet runt för att hitta den rätta. Nu är det My eller Malin som blir kvar för resan till Malta.

– Vem det blev kan jag ju inte svara på än, säger Per-Jörgen och skrattar.

Var det värt det här för din egen skull?

– Ja det tycker jag. Jag ångrar inte en sekund att jag varit med.

Hasse Persson
hasse.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista