Anställda går miste om julklapp i finanskrisens spår. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Gävleborg

Färre julklappar till anställda i år

I år är en del företag och myndigheter i länet inte lika generösa med julklappar till sina anställda och det verkar vara finanskrisen som ligger bakom.

Eva Malmborg på länsstyrelsen berättar att de anställda där inte har fått någon julklapp i år men däremot så bjöds man på en julbuffé.

En arbetsgivare får göra avdrag både för julgåva och för julbord, och i år har Skatteverket höjt det skattefria taket med hundra kronor. Det innebär att en anställd får ta emot en julklapp värd 460 kronor utan att behöva skatta för den.

En arbetsgivare som har utnyttjat det är Landstinget Gävleborg som ger personalen tre alternativ. De anställda får välja mellan en vinkaraff, ett bestickset eller ett knivset.

Anställda inom Gävle kommun fick en biljett till Furuvik i julklapp.

Inom Polismyndigheten i Gävleborg är man dock inte lika generös. Där har inte personalen fått någonting. Det har man inte fått på Sveriges television Gävledala heller, men där får man i stället se fram emot en personalfest i januari.

På Sveriges Radio Gävleborg har de anställda fått julbord, jullunch och en kasse med närproducerad julmat.

Anders Ekholm
anders.ekholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista