Ockelbo slår på stort inför bröllopet. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Ockelbo

Ockelbo satsar tio miljoner inför bröllopet

Ockelbo kommun tänker satsa över tio miljoner kronor, under en treårsperiod, inför det stundande bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling från Ockelbo.

Monica Järnkvist är projektledare och hon säger att anledningen till satsningen är att man vill locka turister.

- Vi förbereder oss för den ökade bevakning som Ockelbo har och kommer att få det kommande året och vi kommer att ha gemensamma marknadsföringsaktiviteter tillsammans med våra grannkommuner.

Det kan handla om att vara med på stora turistmässor, lansera en grafisk profil eller att ha kontakt med media. Men det handlar också om sådana konkreta saker som vilken gåva Ockelbo kommun ska ge till det kungliga brudparet den 19 juni.

- Det finns många som har tagit egna initiativ till gåvor men Ockelbo kommun måste också bestämma sig för en. Vad det blir vet vi inte än, säger Monica Järnkvist.

Exakt vad gåvan får kosta är än så länge inte bestämt men totalt räknar Ockelbo kommun och Monica Järnkvist med att kommunen kommer att gå plus efter de tre åren.

Joacim Lindwall
joacim.lindwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista