Ove Joanson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Ove Joanson slutar som SR-ordförande

Den tidigare Gävlebon Ove Joanson slutar som styrelseordförande i Sveriges Radio. Han står inte till förfogande för omval vid nästa årsstämma i mars nästa år. - Det är ett bra tillfälle att lämna uppdraget nu när Sveriges Radio står på topp, säger han i ett uttalande.

Ove Joanson säger:

- Jag har varit ordförande för Sveriges Radio i sju år, längre tid än någon av de övriga public service-bolagens ordföranden. I sammanlagt 19 av de senaste 26 åren har jag varit antingen VD eller styrelseordförande i SR.

- Det är ett bra tillfälle att lämna uppdraget nu när Sveriges Radio står på topp. Vi åtnjuter högre förtroende hos allmänheten än något annan svenskt företag och vår lyssning ökar stadigt.

- Och den nya radioledning som styrelsen tillsatte för ett år sedan leder företaget på ett stabilt och föredömligt sätt. Goda skäl talar alltså för ett skifte på ordförandeposten när Sveriges Radio nu går in i den nya avtalsperiod som riksdagen beslutade om häromveckan, säger Ove Joanson.

Ove Joanson är ursprungligen journalist och har bland annat varit chef för radions Ekoredaktion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista