Initiativtagaren Anders Ramstrand och Mats Lundgren som bor på Stenbacken gläds åt julfesten. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
Söderhamn

Företag stöttar tidigare missbrukare

Genom att sponsra en jultallrik har alla Söderhamnsföretag och privatpersoner chansen att hjälpa före detta missbrukare på Stenbackens boende och arbetskooperativ.

Nu får alla Söderhamnsföretag och privatpersoner chansen att hjälpa före detta missbrukare på Stenbackens boende och arbetskooperativ.

De kan nämligen sponsra en julfest där de boende, som tidigare levt med missbruk men nu har hittat tillbaka i livet, bjuds på jultallrik.

Mats Lundgren bor på Stenbacken och han tycker att idén är strålande.

- Att ta ett beslut i nykterhet är ett arbete och man behöver sporrar och uppmuntran och känna att man har stöd inte bara av sina närmsta utan även av kommunen och företag, säger han.

Anders Ramstrand är ordförande i den nya styrelsen för föreningen Stenbackens boende och arbetskooperativ, ett boende där människor hjälps åt för att hitta en väg tillbaka till livet och där kravet är absolut alkohol- och drogfrihet.

Anders Ramstrand spann vidare på idén om att låta företag och privatpersoner sponsra en julfest i kyrkan där både boende och de volontärer som stöttar föreningen bjuds på jultallrik och underhållning.

- Det är många som säger till mig att de tycker att vi gör helt rätt.

Mats Lundgren känner att den här julfesten kommer att lyfta hans jul.

- Absolut. All julmat är välkommen.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista