Gävleborg

Dramatisk olyckstimme i trafiken

Fem trafikolyckor inträffade under loppet av en enda dramatisk timme under lördagen. Totalt skadades enligt SOS-alarm fem personer som alla fick transportera till vård med ambulans.

Den svarta olycktimmen inleddes kvart i ett med en singelolycka på riksväg 83 vid Orbaden mellan Vallsta och Järvsö. Två personer fick föras till sjukhus.

Några minuter senare var det dags för ytterligare en singelolycka, den här gången med tre skadade på E4 i södergående riktning mellan Norrala och Söderhamn.

Olyckorna bara fortsatte
Under kort tid följde sedan ytterligare två singelolyckor på E4:an i Gnarp Åckne och Årskogen samt på gamla E4 vid Maråker mellan Ljusne och Axmar. Preliminärt dock utan svårare personskador.

Olyckskvalkaden avslutades strax efter klockan halv två med en smärre krock vid Hemköp i Bollnäs.

Vid SOS-alarm säger den rutinerade personalen att koncentrationen av olyckor var ovanligt stor och att den antingen berodde på slump eller på väderomslag och blixthalka

Tomas Groop
tomas.groop@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista