Jaktlaget som fällt två vargar samlades vid Gruvberget i morse. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
Gävleborg

Tre vargar skjutna - jakten avlyst

Vargjakten i Gävleborg är över efter att två vargar skjutits i dag och därmed är den tilldelade kvoten på tre vargar fylld. Båda vargarna sköts i Amungenreviret på Finnskogen söder om Alfta, erfar SR Gävleborg.

Drygt 20 jägare gav sig tidigt i morse ut på vargjakt fem kilometer söder om Gruvberget på vägen mot Svartnäs. Termometern visade -32 grader men det stoppade inte jägarna.

– Vi ska pröva ett ryck här nu, vi hinner nog inte börja frysa så mycket på en timme, säger Svenska jägareförbundets länsordförande Karl-Evert Hellsén från Skräddrabo utanför Viksjöfors som deltog i jakten.

Medan övriga Sverige skjutit sina vargar, undantaget Örebro län, så har Gävleborgs jägarkår bara fällt en av de tre tilldelade vargarna. Men jakten håller på ända till 15 februari så det är ingen panik säger jägaren Karl-Evert Hellsén.

Men senare på tisdagseftermiddagen sköt jaktlaget två vargar i Amungenreviret. Därmed har kvoten på tre vargar fyllts i Gävleborg och licensjakten i länet är avlyst.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".