Nordanstig

60-åring bands och hotades i bostad

En 60-årig man utsattes för ett väpnat rånförsök i sin bostad i Nordanstig i går kväll. Av okänd anledning avbröts rånet och gärningsmännen försvann i en bil norrut mot Västernorrland.

Det var strax före klockan halv elva i går kväll som Gävleborgspolisen larmades om att tre beväpnade män trängt sig in i den 60-årige mannens bostad på en ort i Nordanstig, där mannen också har sitt företag i anslutning till bostaden enligt polisen.

Gärningsmännen band och hotade mannen med vapen. Men rånet avbröts av okänd anledning och männen flydde i ett fordon i riktning norrut.

Mannens 32-årige son följde då efter rånarna i bil och men blev beskjuten och avbröt jakten. Ingen person blev dock fysiskt skadad vid händelsen.

Västernorrlandspolisen hittade senare en brinnande bil som tros vara flyktbilen på länsväg 305 söder om Viggesjön i Västernorrland. Där slutar också spåren efter rånarna så här långt.

Polisen har med flera patruller sökt efter misstänkta gärningsmän, men nu på morgonen avbröts den yttre spaningen enligt länsvakthavande polisbefäl i Västernorrland.

Staffan Mälstam
staffan.malstam@sr.se

Karin Lycke, SR Västernorrland
karin.lycke@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".