Tor Erik Schrøder/Scanpix
Storvik

Boende hittade trasig elkabel - blev nonchalerade av energibolag

Ett helt villaområde i Storvik blev strömlöst natten till i går och temperaturen sjönk så lågt som till sju grader inomhus. Men när boende ringde till Sandviken Energi för att upplysa om att de hade lokaliserat en trasig elkabel i området så blev de nonchalerade. Strömavbrottet pågick i åtta timmar.

- Jag var ute vid tolvtiden och träffade en annan som hade också hade ringt och anmält felet. Det är ju lite fel om de inte tar reda på vem som ringer så att de kan ringa tillbaka och höra vad vi har sett, säger Eiler Dahlstedt i Storvik.

Och det som Eiler Dahlstedt såg var en stor elkabel som det sprutade gnistor om och som hade frusit av på mitten. Men trots att flera hade lokaliserat felet så gjorde Sandviken Energi inte något åt det, enligt Eiler Dahlstedt.

- De hittade inte fram till det som var trasigt så från klockan ett på natten till halvsex på morgonen, då kom spänningen tillbaka.

Hur var det inomhus då?

- Kallt! Man kryper in under dubbla täcken och försöker somna men det gick inte. Så klockan fem tände jag några stearinljus för att få upp värmen lite så att akvariefiskarna inte fryser fast iallafall, säger han.

Sandviken Energi beklagar
Enligt Sandviken Energi AB så var det flera strömavbrott i området och reperatörerna hann inte med. Men Kent Byman som är marknadschef på Sandviken Energi beklagar nu att de driftsansvariga skulle ha nochalerat att kolla upp de uppgifter de fick från de boende.

- Naturligtvis är det viktigt för oss att få information från de boende som känner till något om driftavbrotten, så någonting har ju falerat.

Ni skriver ju till och med på er hemsida att kundrelationerna är väldigt viktiga...

- Det är just av den anledningen som jag är väldigt noga med att be om ursäkt i det här fallet.

Anders Ekholm
anders.ekholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".