1 av 3
Den avlidna kvinnans lägenhet blev helt utbränd. Foto: Linnea Ericsson SR Gävleborg
2 av 3
De flesta boende evakuerades. Foto: Linnea Ericsson SR Gävleborg
3 av 3
Den avlidna kvinnans lägenhet blev helt utbränd. Foto: Linnea Ericsson SR Gävleborg
Gävle

Äldre kvinna omkom i lägenhetsbrand

Uppdaterad 16:30
En äldre kvinna omkom och åtta personer varav ett spädbarn skadats i en lägenhetsbrand i ett hyreshus på Nygårdsvägen i Bomhus i Gävle i förmiddags. Enligt Räddningstjänsten bodde den avlidne i den lägenhet som brann. De övriga boende i huset evakuerades under branden men har nu kunnat återvända till sina lägenheter.

Enligt Räddningstjänsten har de skadade förts till sjukhus och hälsocentral med lättare rökskador. Branden är nu släckt men vad som orsakat den är ännu okänt.

– Det brann för fullt när Räddningstjänsten kom dit. Lägenheten var helt övertänd, säger Markus Danielsson, yttre befäl vid Gävlepolisen.

För alla som evakuerades från hyreshuset och övriga i området öppnade Räddningstjänst och polis Folkets Hus i Bomhus där de kan få information och stöd. Där finns också Posomgruppen som kan ta hand om dem som behöver stöd och hjälp och någon att prata med.

Linnea Ericsson
linnea.ericsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".