Polisen utreder dödsbränder

Det har varit två dödsbränder i Gävletrakten på några dagar och ännu en stor brand utanför Söderhamn igår. I dag har polisens tekniker kunnat gå in i det som är kvar av huset i Vinnersjö utanför Hedesunda där den 82-årige ägaren misstänks ha brunnit inne.

Men de två hundarna som sökte efter kroppen under hela dagen hittade inget säger Sven-Olof Sandqvist på Gävleborgspolisens tekniska rotel

– Man får tänka på att det är svåra förhållanden nu både för människor och hundar.

Vad har ni kunnat göra?
– Hundarna har sökt, men inte kunnat hitta något.

Frågetecknen kvarstår alltså efter branden i ett bostadshus i Vinnersjö utanför Hedesunda där den 82-åring som bor i huset misstänks ha brunnit inne i söndags.

Skorsten kvar
Huset brann ner till grunden – i stort sett bara skorstenen står kvar.

Och förutom att ingen kropp har hittats så har det också varit svårt att utreda varför branden startade eftersom allt har fryst ihop i kylan.

Två dödsbränder
Det har alltså varit två dödsbränder de senaste dagarna. Den andra var en kvinna som brann inne i en lägenhet i Bomhus i Gävle i fredags. Där har polisen hittat kroppen – men ännu inte kunnat fastställa om det är kvinnan som bor i lägenheten det handlar om.

"Svårt att se"
Den senaste stora branden inträffade i Vågbro utanför Söderhamn igår eftermiddag där en villa totalförstördes.

– Det är också en totalbrand. Blåser man på mycket vatten så får man svårt att se vad det är efteråt.

Jenny Sanner Roosqvist
jenny.roosqvist@sr.se

Martin Hult
martin.hult@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".