Anna Hammarström
Söderhamn

Mitt Hjärta vill driva hälsocentral i Ljusne

Det finns stora chanser för ljusneborna att få en hälsocentral på orten, även om det nuvarande vårdföretaget Precare ger upp och säger upp avtalet i förväg. Vårdföretaget Mitt hjärta som bland annat driver hälsocentral i Bollnäs har tidigare visat intresse att driva Ljusne Hälsocentral och är beredda att ta över säger vd:n Anna Hammarström.

Mitt hjärta förlorade upphandlingen för tre år sen eftersom Precare lämnade det lägsta anbudet men de har hela tiden haft problem att bemanna hälsocentralen med läkare och vill nu säga upp avtalet med landstinget Gävleborg i förväg.

I år införs hälsovalet i Gävleborg vilket innebär att andra än landstinget kan få driva en hälsocentral på en ort. Vårdföretaget Mitt hjärta är beredd att driva en vårdcentral i Ljusne och har lämnat in en ansökan. Om ett par veckor kan det bli klart från landstinget om de får godkänt eller inte.

Mitt hjärtas vd Anna Hammarström säger att de har goda möjligheter att bemanna Ljusne hälsocentral med fasta läkare.

– Vi har helt andra förutsättningar än Precare att bemanna Ljusne hälsocentralen med fasta läkare. Vi finns ju på orten. Där ser jag inga problem, säger Anna Hammarström.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista