Forsa

Sven Bergström lämnar rikspolitiken

Centerpartiets riksdagsledamot Sven Bergström från Forsa lämnar riksdagen vid valet i höst efter 14 år som riksdagsman. 58-årige Sven Bergström säger att Riksdagsuppdraget kräver hundra procent glöd och engagemang och att han vill sluta innan den glöden falnar.

Under de 14 år Sven Bergström suttit i riksdagen har han lagt ungefär 600 motioner, ett hundratal interpellationer och frågor, samt runt 500 debattinlägg i kammaren.

– Jag satt och summerade för mig själv i går kväll och i åtminstone ett tiotal frågor kunde jag notera att jag haft framgång i.  

Sven Bergström har suttit mycket i Trafikutskottet, bland annat som vice ordförande i några år, dessutom har han varit engagerat i energi- och miljöpolitiken, landsbygdsutveckling, EU-frågor samt arbete och företagande i Gävleborgs län.

Vilken fråga som du drivit ligger dig varmast om hjärtat?

– Jag tror att det är energipolitiken och att man nu fått en oerhörd uppslutning kring det förnybara, sol, vind och vatten, säger Sven Bergström.

Jenny Sanner Roosqvist
jenny.roosqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".