Här brukade digitalklockan sitta. Foto: Staffan Mälstam SR Gävleborg
Gävle

Vart tog klockan vägen?

Många Gävlebor har den senaste tiden lagt märke till att den digitala klockan på sjukhusets panncentral vid Gävles västra infart är borta. Förklaringen är att Arbetarbladet sagt upp sin annonsplats på huset och plockat ned skyltarna och klockan.

– Man saknar ju den. Det är det första vi tittar på när vi kommer in till Gävle, säger Maria Forsberg som jobbar på en städfirma i Gävle och som ofta kör förbi i bil.

Jag sitter i bilen och är på väg att köra in till Gävle via Västra vägen. På min högra sida har jag kyrkogården och på min vänstra Gävle sjukhus.

Många bilister brukar nog snegla upp mot panncentralen här till vänster med den höga skorstenen intill för att kolla om man är i tid till jobbet eller skolan. Men det går inte längre. Den digitala klockan, som suttit uppe sedan 1990, är nämligen borttagen sedan en tid tillbaka.

– Det var dags att byta skyltarna på sidan om klockan och eftersom det rör sig om 45 kvadratmeter blev det en betydande kostnad och i dessa tider av besparingar beslutade vi för ett år sedan att vi skulle ta ner skyltarna, säger Arbetarbladets marknadschef Kurt Lagerholm.

Och det gäller alltså även den digitala klockan som suttit på samma plats i 20 år. Och en ny kommer inte att sättas upp, åtminstone inte i Arbetarbladets regi.

Staffan Mälstam
staffan.malstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".