bandy

Snabbt tillbaka i bandyns vardag

Efter ett framgångsrikt VM i bandy, där Sverige tog guld efter en rafflande final mot Ryssland i söndags, är det i kväll återigen dags för länets guldhjältar att återgå till vardagen.

Det är omstart av elitserien och en av kvällens intressantaste matcher är derbyt mellan Edsbyn och Broberg. Två av landslagsspelarna som finns på isen i kväll är Edsbyns Jonas Edling och Hans Andersson.

– Det känns bara bra. Lite tråkigt att det börjar redan, jag skulle gärna ha firat lite till men det går inte nu, säger Hans Andersson.

– Det är bara bra, jag har fått upp självförtroendet efter VM-guldet, säger Jonas Edling.

Bara ett par dagar efter VM-guldet är det alltså återigen dags för länets 11 guldhjältar att ladda om inför omstarten av elitserien.

Sandviken möter Kungälv på bortaplan och Bollnäs tar emot Katrineholm hemma på Sävstaås.

Men den hetaste matchen är nog derbyt mellan Edsbyn och Broberg. Edsbyn kan ställa upp med fyra landslagsmän på isen medan Broberg har en, Daniel Jonsson, som inte har några problem med att ladda om.

– Det är inga större problem, det är roligt att spela bandy just nu så det ska nog gå bra, säger Daniel Jonsson. 

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista