Gert Åsberg tycker det är konstigt att han helt plötsligt fått ny postadress utan någon talat om det för honom. Foto Emelie Eriksson SR Gävleborg
Järbo

Järbo blev Sandviken

Ett helt nytt postnummer och en ny postadress – det var vad Gert Åsberg i Jäderfors utanför Sandviken upptäckte när han gick och hämtade posten en dag. Gert Åsberg ställer sig nu frågande till hur någonting sånt här kan hända utan att han fått någon som helst information om adressändringen.

För att få svar på vem som ligger bakom den plötsliga adressändringen kontaktade Gert Åsberg Posten. Men Posten ställde sig lika frågande till det inträffade som Gert och bad istället Gert prata med kommunen och Post- och telestyrelsen. Men inte heller där fick Gert några svar utan slussades återigen tillbaka till Posten.

När SR Gävleborg kontaktade Posten för att reda på vad som är orsaken till adressändringen stötte vi på samma problem som Gert – ingen ville ta på sig ansvaret för de inträffade.

Men senare kunde Posten berätta att de redan 2007 gjort en postnummer- och ortsändring på adressen där Gert bor, därefter ligger på skatteverkets bord att registrera ändringarna, säger man från Posten. Något som i Gert Åsbergs fall inte har fungerat korrekt.

Anna lena grip, är sektionschef på folkbokföringssektionen på skatteverket i Gävle, och hon medger brister.

– Någonstans har det brustit i kedjan, säger hon.

Gert Åsbergs adress skulle ha ändrats redan 2007 men ändringarna från Posten upptäcktes inte av Skatteverket förrän tidigare i höstas och det är därför som Gert nu får sin post märkt med en annan ort och ett annat postnummer.

Något som han önskar han hade fått reda på för länge sen.

– Rätt ska vara rätt men man kan väl gå ut och tala om det för kunderna i alla fall, säger Gert Åsberg.

Emelie Eriksson
emelie.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".