Henrik Tollin. Foto: Clara Sagström SR Gävleborg
bollnäs

Föreningsliv ska ersätta droger

Nu ska unga lockas in i föreningslivet. På Höghammarhallen i Bollnäs ordnas nämligen i dag en stor ungdomsmässa där ett 50-tal föreningar visar upp sig. Syftet är att förhindra att unga missbrukar alkohol och droger.

- Vi har ju sett att det finns en negativ ungdomstrend när det gäller kriminalitet och missbruk. Därför vill vi hitta alternativa fritidssysselsättningar och öka den sociala tillvaron hos ungdomarna, och på det här sättet kommer vi att skapa en mötesplats och föreningar och ungdomarna, säger Henrik Tollin, en av projektledarna för mässan.

Under kvällen på Höghammarhallen kommer ungdomar bli bjudna på underhållning och medverka i olika prova på-aktiviteter. Kompetenshuset har planerat mässan efter ett uppdrag från Rotary och syftet är att ungdomar ska engagera sig i föreningsaktiviteter istället för i droger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".