Gävleborg

Snöovädret orsakar många trafikolyckor

Snövädret orsakade igår flera trafikolyckor: tre stycken i Gästrikland och en i Hälsingland. Sammanlagt var det tretton bilar som var inblandade i olyckorna. Fyra personer fick föras till sjukhus. Olyckorna skedde från klockan 15.30 och en och en halvtimme framåt.

Den första olyckan på E4 an i höjd med Hagsta krog norr om Gävle då sex bilar i norrgående körfält kolliderade. Tre personer fick föras till sjukhus med ambulans.

Nästa skedde på riksväg 80 då en bil körde in i ett vajjerräcke vid Valbokyrka och flera bilar bakom körde rakt in i den första. När så polisen kom så körde ytterligare en bil ner i diket. Tidigare voltade en bil på samma ställe och en person fick föras till sjukhus.

Två mil norr om Söderhamn på E4 an i norrgående körfält körde också tre personbilar rätt in i ett lastbilsdäck som låg på körbanan. Bilarna fick bärgas från platsen men inga rapporter finns om skadade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista