Lisette Bloom med döttrar Emma och Stina. Foto: Anna Molin SR Gävleborg
Gävle/Valbo

Förskola utan lokaler i höst

Ur och skur-förskolan i Valbo står utan lokaler till hösten. Anledningen är att Ludvigsbergsskolan, där man nu håller till, växer och behöver lokalerna och det tvingar förskolan att flytta. Nu lever föräldrarna i ovisshet över vad som ska hända.

Lisette Bloom står på skolgården med sina två döttrar, Emma 4,5 år och Stina 2 år. Båda går på förskolan "I ur och skur" - en förskola där barnen ska vara ute i naturen så mycket som möjligt och samtidigt lära sig saker. På entrédörren sitter ett brev som alla föräldrar fått hemskickade. Där står det att de 22 barn som fortsätter till hösten måste flyttas eftersom Ludvigsbergsskolan växer och behöver lokalerna.

 – Från sista juni får vi inte vara kvar i de här lokalerna och det är det som känns lite otryggt, säger Lisette Bloom

Carl-Åke Nilsson är förskolechef på Ludvigsberg och det enda lugnande beskedet han kan ge är att förskolan inte kommer att läggas ned.

Men bland föräldrar och förskolepersonal är stämningen orolig och Lisette Bloom kan bara hoppas att döttrarna Emma och Stina får fortsätta tillsammans i höst.

 – Man vill ju inte åka runt i hela Valbo för att lämna barnen, säger hon.

I nästa vecka ska förskolecheferna ha ett möte och försöka komma fram till en lösning för förskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista