Klass 2-varning längs kusten

Uppdaterad 13:30
SMHI:s klass 2-varning har utvidgats till att även omfatta Gävleborgskusten. Fram till söndag morgon kan det komma uppemot 30 centimeter snö, främst i länets södra del. Länsstyrelsen kallade till krismöte på lördagen.

På lördagseftermiddagen kallade Länsstyrelsen till ett krismöte med Banverket, Vägverket, landstinget, länets räddningstjänster och SMHI.

Alla har nu gått upp i full beredskap, och det blir framförallt Gästrikland och kuststräckan upp till Hudiksvall som kommer att drabbas av ovädret. Nio bandvagnar finns nu tillgängliga i länet vid behov.

Sveriges Radio har också fördubblat bemanningen på trafikredaktionen det närmaste dygnet.

– I eftermiddag kommer det att bli kraftigt snöfall och det är just nu utfärdat en klass 2-varning för Gävleborgs läns kustland och klass 2-varningen gäller främst de södra delarna av kusten ner mot Gävle till, säger Elin Torstensson på SMHI.

Till söndagsmorgonen väntas det komma mellan 15 och 30 centimeter nysnö i söder, och i samband med det så blåser det även en nordostlig vind på 5-9 m/s. I norra delen kommer det att falla lite mindre snö men det är fortfarande 15 till 20 centimeter nysnö ungefär.

Enligt SMHI så kommer ovädret i början av nästa vecka inte drabba Gävleborg.